Tilmeld nyhedsbrev
+45 22 60 11 70 info@kursuskompagniet.dk

Adobe InDesign Grundforløb

Kurset for dig der gerne vil hurtigt i gang med InDesign, du lærer alt det basale og får en god indsigt i alle de grundlæggende funktioner, som gør dig i stand til at opbygge foldere, flyers, brochurer mv.

Du lærer at oprette dokumenter med de korrekte indstillinger, at definere dine egne tekstformater og farveprøver. Hvordan du placérer tekst og billedrammer korrekt. Du lærer at linke grafik og billedelementer korrekt og i den rigtige kvalitet. Vi gennemgår flere forskellige dokumentopsætninger, introducerer dig til alle basisværktøjer og menuer. Du lærer alle de nødvendige tekstindstillinger.

Du kan efter kurset komme i gang med at bruge InDesign til at opbygge egne dokumenter.

Udbyder:

Kursusindhold

 • Grundig introduktion til InDesigns menuer og paletter
 • Sådan bruge du alle de basale værktøjer
 • Korrekt indstilling af dokumentsider, marginer, mastersider mv.
 • Tilføje egne farver og formater
 • Indlæsning og formatering af tekst
 • Oprettelse af farveprøver og farveforløb
 • Oprettelse af tabeller
 • Udskiftning og indsættelse af billeder
 • Generering af indholdsfortegnelse
 • Håndtering af lænket grafik i InDesign
 • Publicer til PDF

Tekst opsætning

Det er essentielt at kunne opbygge en god tekststruktur i InDesign og forstå fordele og ulemper ved de forskellige måder at indsætte tekstrammer på. Samt at bruge afsnits og tegnformater korrekt.

Billed og grafik håndtering

I InDesign er der plads til arbejde med stort set alle former for grafik, du lærer hvordan du lettest, skalerer, roterer objekter og hvordan du smart kan genbruge grafik og billeder i større dokumenter.

Kvalitet på billeder

Når man anvender billeder i et InDesign-dokument, er det vigtigt at de overholder en række minimumskrav i forhold til, om dokumentet skal anvendes til tryk eller til print i små eller store formater. Kurset giver dig grundlæggende viden om den rette opløsning på billeder og om brug af  farverummene RGB og CMYK.

Tabeller

Du lærer at oprette tabeller fra bunden, samt hvordan du kan importere fra Excel og give tabellerne det layout du ønsker.

PDF til tryk

Fra InDesign kan man generere PDF-dokumenter så nemt som ingenting. Kurset lærer dig at  overholde PDF-kvalitetskravene til tryk samt at vælge den korrekte PDF-standard. Du lærer også at  tilføje skæremærker og beskæring og du lærer, hvordan du undgår at farverne i din færdige tryksag afviger fra de farver, du har arbejdet med i InDesign.

 

Målgruppe

Kurset henvender sig til dig, der har brug for at kunne opstille og layoute dine egne dokumenter fra bunden.

Hvad kan du forvente

Kurset giver dig alt den viden, der er nødvendig, for at du kan opbygge dokumenter fra bunden f.eks. visitkort, flyers, brochurer og øvrige publikationer. Du bliver klædt på til at komme godt igang med InDesign

Praktisk info

Kendskab til InDesign er ikke nødvendig for at deltage i kurset, men du er vant til at bruge en computer. 

Underviser

Underviser Carsten Blichfeldt fra Medit Consult er uddannet grafiker og Adobe Certificeret instruktør i Acrobat og InDesign. Carsten har 18 års undervisningserfaring i grafiske programmer fra Adobe samt omfattende erfaring i anvendelsen af InDesign til mange forskellige typer af produktion siden første udgave af programmet.

Om Medit Consult

Medit Consult er en uvildig konsulentvirksomhed og et højkompetent videnscenter med fokus på det mediegrafiske område samt alle former for digital og traditionel publicering. Medit Consult har siden år 2000 leveret konsulentydelser, uddannelse og undervisning til brandowners, marketingbureauer, kommuner, regioner og andre offentlige organisationer, den mediegrafiske industri m.fl.

 

Internt forløb

Vi skræddersyr dette interne virksomhedskurser med specifikt udgangspunkt i virksomhedens, processer, ønsker og behov.

Gennem et aftalt formøde med vore kompetente og erfarne undervisere på virksomhedens adresse eller online afdækkes specielle behov og ønsker og der aftales fokusområder, som skal behandles med særlig vægt i forløbet. Ligeledes aftales i hvor høj grad forløbet skal tage udgangspunkt i virksomhedens egne dokumenter.

Forløbet også afholdes eksternt – vi har indgået samarbejdsaftaler med nogle af de bedste og mest unikke kursussteder i hele landet som ZOO, Radisson, Comwell, gallerier mf.

Der vil efter forløbet være mulighed for sparring med underviser per telefon og e-mail.

Ring til os på tlf. +45 5380 9004 og få en uforpligtende snak med én af vores konsulenter om mulighederne for et internt forløb i jeres virksomhed.

 

Afholdelsessteder

Hele landet |

KONTAKT OS PÅ TLF. 5380 9004, VI TAR GERNE EN UFORLIGTENDE SNAK.

We're sorry, but all tickets sales have ended because the event is expired.