Tilmeld nyhedsbrev
Vælg en side

Stressuddannelsen – bliv specialist i stress og mental sundhed (5 moduler)

Varighed 10 undervisningsdage samt 1 dag til certificering.

Download brochure med datoer til hold 6 her >> 


Har du konkrete værktøjer til at håndtere stress?

Det er nærmest umuligt at undgå, at have stress inde på livet i dag i en eller anden form. Man møder det på arbejdspladsen, blandt venner og familie eller oplever selv stress symptomer. Du oplever det sikkert selv, uanset om du er leder, arbejdsmiljørepræsentant, HR, coach, kollega eller har mærket stress på egen krop. 

Mange ved en masse om stress og håndtering, men oplever alligevel, at der mangler nogle praksisnære værktøjer, der kan benyttes i en travl hverdag.


Vil du have konkrete værktøjer til a
t håndtere stress?

Det er ikke uden grund at vores uddannelse, som “Specialist i stress og mental sundhed“, er blevet så populær for den indeholder:

 • Konkrete værktøjer, som er virkelig brugbare og nemme at overføre til din dagligdag
 • Sparring og forslag til implementeringsprocesser på egen arbejdsplads
 • Anvendelig viden, som kan bruge til medarbejdere af alle typer og på forskelligt fagligt niveau
 • Mulighed for at sparre med andre ligesindede

 

Begrænset antal pladser

Uddannelsen har max. 10 pladser og derfor tilbyder vi ledere, HR, arbejdsmiljørepræsentant, coaches og behandlere der ønsker at arbejde målrettet med forebyggelse af stress, et rum for læring, refleksion og udvikling, hvor du kan studere stress, både på det individuelle plan og på det organisatoriske niveau.


Tidspunkt

Alle dage er der undervisning fra kl. 9.00-16.00, og der vil være morgenmad og kaffe alle dage fra kl. 8.30.


Hvorfor vælge denne efteruddannelse?

Du skal vælge denne stressuddannelse, hvis du ønsker, at blive en specialiseret praktiker, der udover at få en stor viden om stress også ønsker at arbejde konkret med stress i praksis.

Uddannelsen giver dig konkrete, effektfulde og enkle værktøjer og metoder til at behandle og iværksætte de rette tiltag for, at få stressramte ud af stress. Uddannelsen er derfor meget praksisnær og metodisk, hvor udgangspunktet er den nyeste stressforskning kombineret med de værktøjer og metoder stressekspert og instruktør i psykisk førstehjælp Rikke Maj Thauer igennem mange års erfaring med stressramte har udviklet og afprøvet. Igennem tiden har Rikke skabt en værktøjskasse, som hun i praksis har set effekten af og den virker!

Se video med Charlotte fra Siemens her:

Denne værktøjskasse bliver din, så du bliver den specialiserede praktiker, der kan iværksætte vedvarende stresshæmmende forandringer i din organisation og få stressramte ud af stress – og holde dem ude af stress.

På uddannelsen vil du ligeledes blive undervist af vores psykolog og Ph.d. Ellen Boesen samt centerleder Maj-Britt Toft Vendelbo, som er ekspert indenfor social kapital og den robuste virksomhed.

BONUS MATERIALE
Få 3 online ANIT-stressforløb, som du kan anvende på medarbejdere eller egne klienter.

Se videoen med Henrik Hansen fra Carlsberg her:

Hvorfor opruste stressberedskabet internt?
Når flere og flere i vores samfund bukker under for stress og psykisk sygdom dels p.g.a. måden vi lever og har indrettet vores samfund på, så står virksomheder og deres ledere overfor en stor opgave. De de positive resultater på virksomhedens drift skabes gennem den humane kapital, og derfor er der i langt højere grad brug for interne kompetencer som kan håndtere de emotionelle faktorer på arbejdspladsen.

Vi arbejder ud fra tesen om, at virksomhederne bedst selv kan identificere og stoppe stress på arbejdspladsen, men det kræver at viden og værktøjer er i top og derfor er en grundig intern opkvalificering vejen ud af stress.

På uddannelsen vil du ligeledes blive undervist af vores psykolog og Ph.d. Ellen Boesen samt centerleder Maj-Britt Toft Vendelbo, som er ekspert indenfor social kapital og den robuste virksomhed. 


Overnatning

Kommer du fra Fyn, Jylland eller andet er der mulighed for at overnatte på Hotel Lautruppark til nedsat pris, når du er på kursus i World Trade Center. Læs mere på www.lautruppark.dk

Prisen er inkl. fuld forplejning og kursusmateriale, som du efterfølgende kan benytte som dit eget opslagsværk. 

 

Download brochure med datoer til hold 6 her >> 

 Se artikler om stress her >>

Målgruppe

Hvem henvender denne uddannelse sig til?
Stressuddannelsen er primært rettet til ledere, HR konsulenter/HR Business Partnere, arbejdsmiljø – og tillidsrepræsentanter samt coaches og andre behandlere indenfor stress.

Du vil på indsigter ift. din egen rolle i arbejdet med stress, ligesom du også vil udvikle dine sociale og kommunikative kompetencer, så du på den ene side kan tage snakken med et menneske der er ramt af en krise som stress eller psykisk sygdom, og på den anden side skal du kunne rådgive virksomheden og evt. ledere/nøglepersoner omkring de problemstillinger du ser,https://kursus-kompagniet.dk/2886-2/ der skaber stress i organisationen.

Uddannelsens moduler og varighed

Download brochure med datoer til hold 6 her >> 

Brochure med datoer til hold 7 er på vej!

Varighed 10 undervisningsdage samt 1 dag til certificering.

Download hele brochure og uddannelsesprogrammet i pdf her på siden under
“Filer til Download” eller hent den her

Hjemmearbejde
Der vil være samtaletræning mel lem modulerne, og det forventes at du har gennemført 10 ANTI-stress samtaler for at blive certificeret. Uddannelsen afsluttes ligeledes med en skriftlig opgave, som skal præsenteres i plenum for en ekstern censor fra erhvervslivet.

Eksamen og certificering
Efter endt og godkendt eksamen får du titlen certificeret specialist i stress og mental sundhed. Du bliver samtidig certificeret psykisk førstehjælper fra Psykiatrifonden, og modtager et særskilt diplom herfra.

Hvad kan du forvente & udbytte

Hvad er dit udbytte af denne uddannelse?

 • Du får et bredt perspektiv på stress og de følgevirkninger længerevarende stress kan have, f.eks. angst og depression
 • Du lærer, at spotte og standse stress i udvikling, både hos den enkelte og i virksomheden
 • Du får forskningsbaseret viden om behandlingsformer og bliver undervist af faglige dygtige specialister, som er praksisorienteret
 • Du lærer, at vurdere et menneskes stressniveau og behandle stress på et grundlæggende niveau
 • Du udvikler dine sociale og kommunikative kompetencer, i forhold til den svære og tabubelagte samtale
 • Du får værktøjer og metoder, der kan styrke trivslen i virksomheden
 • Du bliver bevidst om din egen autoritet i rollen som rådgiver inden for stress og mental sundhed
 • Du bliver certificeret psykisk førstehjælper fra Psykiatrifonden
 • Undervisning af Danmarks mest erfarne stressekspert i hyggelige og fuldt opdaterede kursuslokaler.
 • En uddannelse bestående af teoretisk undervisning og praktiske øvelser
 • Fuld forplejning, som inkluderer morgenmad, friskbrygget kaffe, te, frugt, sodavand, frokostbuffet, kage og naturligvis Wi-Fi til dine devices
 • Networking med andre kursister


Efter kurser kan du forvente:

 • Hele uddannelsesmaterialet og en fyldt værktøjskasse, som du efterfølgende kan benytte i hverdagen som dit eget opslagsværk
 • Et kursuscertifikat med bevis på dine nye kvalifikationer fra Psykiatrifonden samt fra Thauer Stresscenter
 • Du bliver fordelskunde og kan opnå 15% på dit næste kursus, konference eller foredrag.
 • Du bliver medlem af vores kampagneprogram, som giver dig mulighed for at deltage på vores gratis seminarer og froedrag samt spare mange penge på kommende kurser, konferencer, uddannelser og foredrag.

 

Særlig praktisk information

Du vil på uddannelsen få udleveret brugbart materiale, som du fremadrettet kan benytte som dit eget opslagsværk og værktøjskasse. Op til 1 måneder efter kurset har du mulighed for personlig sparring per e-mail, SMS eller telefon med vores underviser. Husk at medbringe egen PC/MAC.

Tilmeldingen er bindende, men skulle du blive forhindret kan du flytte til en anden kursusstart eller give pladsen videre til en kollega.

Er du i tvivl om noget, så kontakt os på tlf. +45 5380 9004, eller skriv til os på kursus@kursus-kompagniet.dk – vi sidder klar til at hjælpe dig fra kl. 9.00-16.00.

Underviser

Rikke Maj, Specialist i stress og psykisk førstehjælp
Rikke Maj Thauer har siden 2012 udelukkende arbejdet inden for behandling af stressramte medarbejdere og undervisning af ledere, arbejdsmiljørepræsentanter, HR samt faggrupper inden for stressmanagement og psykisk førstehjælp.

Rikke har en baggrund som mellemleder fra beskæftigelsesbranchen med over 15 års erfaring inden for undervisning og udviklingsforløb for ledere og medarbejdere. Hun har en lang og solid erfaring som foredragsholder og har fungeret som sparringspartner, både på det organisatoriske niveau og det individuelle plan.

Cand. psych. phd. Ellen Boesen
Ellen Boesen er uddannet cand. psych. i 1991 og specialkonsulent i Thauer Stresscenter ApS. Hun underviser på vores specialistuddannelse i stress og mental sundhed og er vores interne specialist inden for krisehåndtering og kollegial debriefing i praksis.

Ellen har primært har arbejdet med sundhedspsykologi og almenpsykologiske problemstillinger inden for bl.a.:

 • Stress-relaterede tilstande
 • Kriseramte og traumatiserede patienter
 • Arbejdspsykologiske problemstillinger

Herudover har hun en PhD-grad i interventionsforskning og flere efteruddannelsesforløb indenfor systemisk/narrativ terapi, kognitiv-adfærds terapi, psykodynamisk gruppeterapi, hypnose og hypnoterapi samt diverse kurser i afspænding, visualisering og kriseintervention.

 

Internt virksomhedsforløb

Alle vores åbne kurser og uddannelser tilbydes også som interne forløb i virksomheden, og indholdet kan ligeledes målrettes og designes til jeres specifikke ønsker og behov.

Vores kompetente og erfarende undervisere kommer ud til et aftalt formøde på virksomhedens adresse – eller hvis ønskes et telefonmøde, hvor der vil være mulighed for at få afdækket specielle behov og interne procedurer samt fokusområder der skal lægges vægt på i forløbet.

Der vil være mulighed for sparring med underviser per telefon og e-mail op til 3 måneder efter endt forløb.

Se mere information her

Brug for hjælp? Kontakt os på +45 5380 9004