Tilmeld nyhedsbrev
Vælg en side

Psykisk førstehjælp på arbejdspladsen – 2 DAGES KURSUS

 

Bliv certificeret psykisk førstehjælper ligesom skuespilleren Peter Mygind.

Hvorfor tage et kursus i psykisk førstehjælp?
Psykisk sygdom findes… også på arbejdspladsen. Længerevarende stress kan skabe psykisk sygdom, som er ansvarlig for op mod 45% af al fravær.

WHO forudser, at psykisk sygdom de kommende år vil rykke op på andenpladsen over de mest belastende sygdomme – både for den enkelte og for samfundet. Undersøgelser viser at ca. 20% af befolkningen (700.000 – 800.000), har haft symptomer på psykisk sygdom i løbet af et år. Mange får ikke den rette hjælp, hvilket kan have store konsekvenser for den enkeltes arbejdsevne og livskvalitet.

Rikke Thauers nye bog udkommer 1. marts 2019
”Er du – eller en, du kender – ramt af stress? Gør som flere 100 andre allerede har gjort: Forudbestil min nye bog om stress og få en samling af dokumenterede metoder til at blive stressfri formidlet på en let og overskuelig måde.

 • Metoder til at forebygge, spotte og håndtere stress hos dig selv (og andre)
 • Dokumenteret effekt: Hundredevis er kommet ud af deres stress-forløb
 • Opbygget så du kan læse de kapitler, der er relevante for dig – her og nu

Du kan forudbestille bogen “Stress er også det eget ansvar” til en særpris (inden 28.02.2019 kl. 23:59) i forskellige bogpakker – Læs om alle bogpakkerne længere ned på siden.

  Ja tak, jeg ønsker at forudbestille bogpakke >>


Peter Mygind er certificeret psykisk førstehjælper – se indslaget her:

Kurset er kompetencegivende, og du bliver certificeret psykisk førstehjælper fra Psykiatrifonden.

Prisen er inkl. fuld forplejning og materiale, som du efterfølgende kan benytte som dit eget opslagsværk.

Du kan downloade brochure her >>

Bestil bogen "Stress er også dit eget ansvar"

Bogpakke 1:

For dig der er nysgerrig på emnet! Du kan forudbestille;

 • min nye bog “Stress er også dit eget ansvar”.
  (Værdi 249 kr.) til en særpris af 197 kr.
Bogpakke 2

For dig der OGSÅ ønsker en LIVE demo af 2 værktøjer! Du kan forudbestille;

 • min nye bog “Stress er også dit eget ansvar” (værdi 249 kr.)
 • en videooptagelse af mit 2 timers antistress foredrag: Sådan forebygger, spotter og håndterer du stress (værdi 195 kr.)
  (Værdi 444 kr.) til en særpris af 347 kr.
Bogpakke 3:

For dig der ønsker “hele pakken” og ubegrænset adgang til alle værktøjerne! Du kan forudbestille;

 • min nye bog “Stress er også dit eget ansvar” (værdi 249 kr.)
 • en videooptagelse af mit 2 timers antistress foredrag: Sådan forebygger, spotter og håndterer du stress (værdi 195 kr.)
 • en online antistress værktøjskasse (mit 8 ugers online kursus) (værdi 1.996 kr.)
  (Værdi 2.440 kr.) til en særpris af 1.440 kr.
Forsendelse af bogen

Efter udgivelsen bliver bogen sendt direkte til dig, på den adresse du oplyser ved betaling. Der er lagt 50 kr. på prisen, som dækker forsendelsesomkostninger i Danmark. Skulle du ønske at få tilsendt bogen i udlandet, så kan du skrive til Jane på post@thauer.dk.

Ønsker du at give bogen væk i gave, skal du indtaste oplysninger på den person, som du ønsker modtager bogen under “Det er en anden end mig, der skal have produktet”, og så sender vi den direkte til vedkommende.

Uddrag fra bogen

I mange år har der inden for stresshåndtering været skrevet og sagt en del om at du ”bare” skal sige fra, trykke på pyt-knappen og lære at slappe af. Det kan være et godt råd for nogen, men der er ikke meget vejledning i det: Hvordan gør jeg det i praksis – trykker på den pyt-knap, som ikke findes i virkeligheden?

Som stressramt har du brug for at komme udover at reagere på de følelser, du får. Du har brug for at blive bevidst om dine behov og få redskaber, der kan bruges når du – med den person, du er – skal stoppe op, sige fra og lære at slappe af, når dit sind og din krop er uroligt og du føler dig rastløs og frustreret.

For kan du overhovedet stole på dig selv og de signaler du får fra din krop, når du er stresset? Og hvor meget skal du lytte til din omverden og dem du i øvrigt sammenligner mig med? Det er spørgsmål, som alle vil blive besvaret i denne bog!

Du er et menneske fuld af kompetencer. Nogle bruger du på jobbet, andre anvender du hjemme – og dine kompetencer kommer til udtryk forskelligt alt efter hvilken rolle du har. Er du medarbejder og arbejder med mennesker, har du sikkert en stærk empatisk og kommunikativ kompetence. Arbejder du med maskiner og teknik, er det måske de tekniske og analytiske kompetencer, du trækker på.

Men hvad med når det handler om at mestre dit liv? Hvad gør du i de perioder, hvor din faglighed og din personlighed ikke længere bærer dig igennem modgang, krise, det uforudsigelige og ukontrollerbare? De perioder, hvor din egen reaktion kom bag på dig, eller hvor du endte med at blive fanget i et virvar af egne og andres krav, høje forventninger og urealistiske forhåbninger?

Håb er en værdi for et hvert menneske, der i perioder føler sig håbløs, fanget og sat ude af spillet i eget liv, men jeg kan med ro i stemmen fortælle dig at jeg ved der er en udvej, der er en anden måde at mestre livet – du kan godt!

Det er ikke så ligetil at basere sit liv på positive tanker den dag håbet slipper op, heldet ikke længere er med dig, hvor det hele ramler, hvor overskuddet er væk, både det mentale, det fysiske og måske også det økonomiske. Dertil når de fleste et par gange i livet. Og når vi gør det, må vi have en strategi.

Det som vælter mennesker i dag er ikke mangel på faglig viden og kunnen, men fordi vi ikke mestrer livets omskiftelser, fordi vi ikke rækker ud i tide til hinanden og fordi vi ikke ser, når tsunamien rammer og vi bliver væltet omkuld. Jeg ser håndtering af stress som en kompetence, der kan læres på samme niveau som it-kompetencer, projektstyringskompetencer, håndværkskompetencer osv. Men den skal læres!

Omdrejningspunktet i bogen bliver at indvige dig i min antistress-verden, som har fået hundredevis af mennesker ud af stress og vise dig, hvordan du kan forebygge, spotte og håndtere stress hos dig selv og andre i din hverdag.

Stil et spørgsmål om stress

I forbindelse med færdiggørelsen af bogen “Stress er også dit eget ansvar” har du mulighed for at stille Rikke et spørgsmål, som du ønsker besvaret i bogen eller via de sociale medier.

Du kan stille spørgsmålet som leder, kollega, pårørende og som stressramt.

Tidligere stillede spørgsmål:

 • Hvordan kommer man ovenpå igen efter stress?
 • Hvordan holder jeg den positive energi oppe?
 • Hvordan tackler jeg det bedst muligt, når jeg er pårørende til en stressramt?
 • Hvordan kan jeg som leder bedst støtte i indslusningen?
 • Hvilke metoder benyttes i stressbehandling?

Har du OGSÅ et spørgsmål, så kan du indsende det via knappen nedenfor – det er anonymt!

  Ja tak, jeg ønsker at forudbestille bogpakke >>

 

Målgruppe

Ledere, HR Partner, HR-konsulent, arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentant,  jobkonsulent, socialrådgiver, konsultationssygeplejerske, frontpersonale o.lign.

Kurset egner sig ikke til personer, der i forvejen arbejder inden for psykiatrien eller som har
indgående viden på området.

Kursusindhold - 4 moduler

Indhold og form

Kurset er fordelt over 2 dage og opdelt i 4 moduler af 3 timers varighed. Undervisningen vil være en blanding af viden, øvelser og feedback.

Modul 1: Psykisk førstehjælp – depression

 • Viden om depression: symptomer, risikofaktorer og behandling
 • Hvad er psykisk sygdom – og hvor udbredt er det?
 • Handleplan for psykisk førstehjælp

Modul 2: Psykisk førstehjælp – angst

 • Viden om angst: symptomer, risikofaktorer og behandling
 • Handleplan ved depression
 • Krisehjælp ved selvmordstanker og adfærd

Modul 3: Psykisk førstehjælp – psykoser

 • Viden om psykoser: symptomer, risikofaktorer og behandling
 • Handleplan ved angst
 • Krisehjælp ved traumatiske hændelser

Modul 4: Psykisk førstehjælp – misbrug

 • Viden om misbrug: symptomer, risikofaktorer og behandling
 • Handleplan ved psykose
 • Krisehjælp ved aggressiv adfærd
 • Handleplan ved misbrug

Hvad kan du forvente

Du får en store værktøjskasse med konkret viden og praktiske værktøjer til, at spotte og håndtere psykisk sygdom (angst og depression) på arbejdspladsen og du lærer at tage den svære samtale.

 • Undervisning af Danmarks mest erfarne instruktørteam i hyggelige og fuldt opdaterede kursuslokaler.
 • En uddannelse bestående af teoretisk undervisning og praktiske øvelser
 • Fuld forplejning, som inkluderer morgenmad, friskbrygget kaffe, te, frugt, sodavand, frokostbuffet, kage og naturligvis Wi-Fi til dine devices
 • Networking med andre kursister


Efter kurser kan du forvente:

 • Dages kursusmateriale og en fyldt værktøjskasse, som du efterfølgende kan benytte i hverdagen som dit eget opslagsværk
 • Et elektronisk kursuscertifikat med bevis på dine nye kvalifikationer
 • Du bliver fordelskunde og kan opnå 15% på dit næste kursus, konference eller foredrag.
 • Du bliver medlem af vores kampagneprogram, som giver dig mulighed for at spare mange penge på kommende kurser, konferencer, uddannelser og foredrag.

 

Særlig praktisk information

Du vil på kurset få udleveret brugbart materiale, som du fremadrettet kan benytte som dit eget opslagsværk og værktøjskasse. Op til 1 måneder efter kurset har du mulighed for personlig sparring per e-mail, SMS eller telefon med vores underviser. Husk at medbringe egen PC/MAC.

Er du i tvivl om noget, så kontakt os på tlf. +45 5380 9004, eller skriv til os på kursus@kursus-kompagniet.dk – vi sidder klar til at hjælpe dig fra kl. 9.00-16.00.

Underviser

Rikke Maj, Specialist i stress og psykisk førstehjælp
Rikke Maj Thauer har siden 2012 udelukkende arbejdet inden for behandling af stressramte medarbejdere og undervisning af ledere, arbejdsmiljørepræsentanter, HR samt faggrupper inden for stressmanagement og psykisk førstehjælp.

Rikke har en baggrund som mellemleder fra beskæftigelsesbranchen med over 15 års erfaring inden for undervisning og udviklingsforløb for ledere og medarbejdere. Hun har en lang og solid erfaring som foredragsholder og har fungeret som sparringspartner, både på det organisatoriske niveau og det individuelle plan.

Cand. psych. phd. Ellen Boesen
Ellen Boesen er uddannet cand. psych. i 1991 og specialkonsulent i Thauer Stresscenter ApS. Hun underviser på vores specialistuddannelse i stress og mental sundhed og er vores interne specialist inden for krisehåndtering og kollegial debriefing i praksis.

Ellen har primært har arbejdet med sundhedspsykologi og almenpsykologiske problemstillinger inden for bl.a.:

 • Stress-relaterede tilstande
 • Kriseramte og traumatiserede patienter
 • Arbejdspsykologiske problemstillinger

Herudover har hun en PhD-grad i interventionsforskning og flere efteruddannelsesforløb indenfor systemisk/narrativ terapi, kognitiv-adfærds terapi, psykodynamisk gruppeterapi, hypnose og hypnoterapi samt diverse kurser i afspænding, visualisering og kriseintervention.

 

Internt virksomhedsforløb

Vi desinger interne virksomhedsforløb med udgangspunkt i de åbne forløb på vores hjemmeside samt specieldesignet Academy programs tilpasset virksomhedens ønsker og behov.

Vores kompetente og erfarende undervisere kommer ud til et aftalt formøde på virksomhedens adresse – eller hvis ønskes et telefonmøde, hvor der vil være mulighed for at få afdækket specielle behov og interne procedurer samt fokusområder der skal lægges vægt på i forløbet.

Der vil være mulighed for sparring med underviser per telefon og e-mail op til 3 måneder efter endt forløb.

Se mere information her

Tilmelding til kurset

Detaljer Pris Stk.
Ballerup 13/11+ 14/11-2019 6.995 (DKK)*  
Ballerup 13/11+ 14/11-2019 (Privat køb) 6.995 (DKK)  
Ballerup 5/2 + 06/2-2020 6.995 (DKK)  
Ballerup 5/2 + 06/2-2020 (Privat køb) 6.995 (DKK)  

* price does not include taxes