Tilmeld nyhedsbrev
Vælg en side

Onboarding – Tiltræk og fasthold den gode arbejdskraft (2 dage)

Welcome onboard!!

Mange diskussioner ude i virksomhederne i dag handler om, hvordan man bedst muligt tiltrækker kompetente medarbejdere. Men en lige så væsentlig diskussion burde handle om hele onboarding-processen, og den er der mange virksomheder, der glemmer at prioritere – til trods for at begrebet bliver mere og mere relevant – særligt i takt med at de nye generationer kommer ind på arbejdsmarkedet.

Et vellykket onboarding-program hjælper de nye medarbejdere til at føle, at de er en del af holdet. Det giver dem forståelse for, hvordan tingene gøres, og hvordan de bidrager til virksomhedens overordnede succes. Det at boarde en ny medarbejder handler altså for arbejdsgiveren om at fastholde den gode følelse, som man som ny medarbejder selvfølgelig har, i det øjeblik man skriver under på et nyt jobeventyr.

Det er derfor vigtigt at se onboarding af medarbejdere som en forlængelse af rekrutteringsprocessen. En strategisk og konsekvent onboardingprocess sikrer engagement og fastholdelse af medarbejdere. Et godt onboarding forløb kan måles direkte på bundlinien!

Men hvordan gør man? Det handler om at få skabt følelsen af at passe med virksomhedens kultur, at kende nogen, at mestre jobbet, at minimere risikoen for at lave fejl og at kunne bidrage mest muligt hurtigst muligt.

Prisen er Inkl. fuld forplejning og kursusmateriale, som du efterfølgende kan benytte som dit eget opslagsværk.

 

Målgruppe

Kurset er relevant for alle ledere, mellemledere, HR-ansatte, de der arbejder med organisationens rekruttering og til interne uddannelsesforløb.

Indhold og form

Hvad får vi ud af god onboarding?
Et onboarding forløb giver nye medarbejdere kendskab til virksomhedens mission og kultur. Og lige nøjagtigt det giver mening for de nye generationer.

Millennials er den bedst uddannede generation nogensinde og meget meningssøgende i deres arbejdsliv. Hvis din organisation ønsker at tiltrække, fastholde og benytte sig af morgendagens talenter for at ruste virksomheden til fremtiden, er det en rigtig god idé at lære dem at kende.

Vi arbejder derfor med følgende områder

  • Nye Kommunikationsformer og nye generationer
  • Viden om den nye generation Z / Millenials – hvad kendetegner dem, og hvordan fastholder vi dem
  • Muligheder og faldgruber i Mentoring og buddy-ordninger
  • Det skal give mening! Fokus på virksomhedens værdier, visioner og mål
  • Fra Feed-up og Feedback til Feed Forward som udviklingsmetode
  • Sådan skaber du arbejdsglæde og trivsel hos nye (og gamle) medarbejdere

 

Form
Kurset veksler mellem oplæg, dialog og refleksionsøvelser, der kombineres med brugen af deltagernes egne oplevelser, udfordringer og cases med nye medarbejdere. For maximalt udbytte bedes du reflektere over organisationens egen situation inden kursusstart. Du går fra kurset med en handlingsplan til at omsætte ny viden og fakta til praksis i hverdagen.

Særlige praktiske informationer

Du vil på kursusdagende få udleveret brugbart materiale, som du fremadrettet kan benytte som dit eget opslagsværk og værktøjskasse. Op til 1 måneder efter kurset har du mulighed for personlig sparring (e-mail, SMS eller telefon) med din underviser.

Husk at medbringe egen PC/MAC.

Er du i tvivl om noget, så kontakt os på tlf. +45 5380 9004, eller skriv til os på kursus@kursus-kompagniet.dk – vi sidder klar til at hjælpe dig fra kl. 9.00-16.00.

Underviser

Lidt om Trine Egede

Trine Egede er Certificeret Arbejdslystkonsulent og ledelsesrådgiver med speciale indenfor Projekt- og Procesledelse, forandringsprocesser og ikke mindst det psykiske arbejdsmiljø.

Trine kommer med en baggrund som professionel underviser og foredragsholder, leder og kursustilrettelægger i både Danmark og Grønland.

Hun er oprindeligt uddannet folkeskolelærer og skoleleder, men har efter springet fra skoleverdenen videreuddannet sig, og arbejder i dag med kompetenceudvikling hos ledere og ledelser, der ønsker at gå fremtiden i møde med en stærk ledelseskultur, kompetente og fremsynede ledere samt et udviklingssyn, der sikrer indfrielse af hele organisationens potentiale.

Hun laver skræddersyede kurser, oplæg og virksomhedsforløb, hvor fokus primært er lagt på samarbejde og det gode arbejdsmiljø – herunder bæredygtig ledelse, teamledelse og -samarbejde og på at sikre medarbejderes og ledelsers motivation og trivsel under forandringer både i offentlige samt private virksomheder.

Hun er et aktivt og engageret menneske, og det giver sig udslag i både frivilligt arbejde og bestyrelsesarbejde flere steder.

Internt forløb

Vi skræddersyr gerne et interne virksomhedsforløb med udgangspunkt i virksomhedens, processer, ønsker og behov.

Vores kompetente og erfarende undervisere kommer ud til et aftalt formøde på virksomhedens adresse – eller hvis ønskes et telefonmøde, hvor der vil være mulighed for at få afdækket specielle behov og interne procedurer samt fokusområder der skal lægges vægt på i forløbet.

Der vil være mulighed for sparring med underviser per telefon og e-mail op til 3 måneder efter endt forløb.

Ring til os på tlf. +45 5380 9004 og få en uforpligtende snak om mulighederne for et internt forløb i jeres virksomhed.

Tilmelding til kurset

Detaljer Pris Stk.
Århus 23-24/9-2019 9.500 (DKK)*  

* price does not include taxes