Tilmeld nyhedsbrev
Vælg en side

Enneagrammet – fremtidens selvudviklingsværktøj (2 dage)

Enneagrammet – vor tids bedste selvudviklingsværktøj bruges af virksomheder og organisationer, hvor viden om de 9 enneagramtyper er et unikt værktøj til at opnå motivation og peak performance i både ledelse og teams. Dette glæder også for teambuilding, stress – og konflikthåndtering.

Et kursus for dig, der ønsker at bruge enneagrammet aktivt. Det er en psykologisk model, der beskriver ni persontyper med ni forskellige måder at opfatte verden på. Det er et unikt redskab til at afdække tanke-, handlings- og følelsesmæssige mønstre. Elementer, der alle er afgørende for den ordentlige og succesfulde kommunikation.

Enneagrammet kan virkelig rykke din forståelsesramme for menneskers psykologiske natur. Kurset giver dig indsigt og viden om dig selv – og din personlige kommunikation i samspil med kollegaer, chefer, kunder og på privatfronten. Du vil lære, hvordan du bliver en bedre teamplayer, en bedre samarbejdspartner, mere fleksibel og rummelig i din omgang med andre og mere ansvarlig over for dit eget udgangspunkt.

Målgruppe og formål

Til dig der ønsker at bruge Enneagrammets værktøjer aktivt i din hverdag og få indsigt i de forhold, der motiverer mennesket.

Der kræves ingen forudsætning for at deltage på kurset.

Kursusindhold

Eksempler på temaer der indgår på kurset:

 • De 9 forskellige enneagramtyper og deres udviklingsvej
 • Du vil få en dybere forståelse for dig selv og på hvilken måde, du kan arbejde med din personlige udvikling
 • Du vil opleve en forståelse for dig selv og andre, som skaber en endnu bedre kommunikation
 • Du vil kunne forstå andres kommunikation og adfærd bedre
 • Du vil opnå viden om hensigter, motivation og forståelse for den adfærd, du oplever, og som du ofte dømmer andre efter
 • Du vil forstå den dynamik, som er så vigtig i samspil med andre

Undervisningsform
Under kurset får du en grundlæggende indsigt i de 9 typers motivation, drivkraft, kompetencer og værdier. Der indgår cases og træningsøvelser, som tager udgangspunkt i din hverdag.

Hvad er Enneagrammet – Enneagrammet består af 9 personlighedstyper, hvor vi finder vores egne og andres motiver for handling og adfærd.

Enneagrammet er et tolkningssystem som sammenfatter personligheden med det spirituelle. Det stammer fra Islamisk mystik (sufisme). Tilhængere af metoden, ser Enneagram som en form for landkort, hvor mennesket via sin type kan blive bevidst om sin egen situation, sine tanke-/handlemønstre, passioner, fikseringer og særlige evner. Enneagrammet præsenteres dels som et værktøj til personlig udvikling og dels som et værktøj til udvælgelse og sammensætning af teams, der skal arbejde målrettet. Enneagrammet bygger på antagelser om mennesket, der er tvivlsomme ud fra en gængs testpsykologisk/videnskabelig vinkel.Som persontypeværktøj har Enneagrammet til formål at give indsigt i de forhold, der motiverer mennesket. Tilhængere ser Enneagrammet som en metode til at oparbejde ordforråd, indsigter og værktøjer omkring værdier/overbevisninger og omkring adfærdsmønstre inden for problemløsning, motivation, stress, kommunikation, konflikthåndtering og teamarbejde. Fortalere for metoden mener, at den udmærker sig ved både at beskrive vores adfærd samt forklare adfærdens baggrund (i modsætning til andre lignende persontypeværktøjer, som kun skulle beskrive menneskers adfærd). Enneagrammet opfattes dermed som et slags landkort til forståelse af de måder psyken arbejder på.
Enneagrammets udbredels
Enneagrammet blev først kendt i den vestlige verden takket være den armenske filosof og lærer Georg Ivanovich Gurdjieff (1872-1949), som i mange år rejste rundt i verden og besøgte klostre og mysterieskoler. I 1920 årene grundlagde han “Institut for Menneskers Harmoniske Udvikling” i Frankrig. Her hjalp han mennesker til personlig udvikling ved at give dem forskellige meditative og fysiske opgaver, som skulle gøre dem bevidste om deres egne handlings- og tankemønstre, sandsynligvis på basis af Enneagrammet. Oscar Ichazo udviklede, med sit kendskab til den kristne og jødiske filosofi, Enneagrammet til den personlighedsmodel vi kender i dag i samarbejde med bl.a. andre psykologer. I 1970erne startede han den første offentligt tilgængelige undervisning i Arica, Chile og grundlagde senere Arica Instituttet i New York. Der er nu udgivet adskillige bøger om Enneagrammet, først og fremmest i USA. Her er Enneagrammet godt udbredt, og det vinder mere og mere indpas i resten af den vestlige verden.
Enneagrammet som personlig udvikling
Enneagrammet viser først og fremmest sin værdi i kraft af det formidable værktøj det er i forbindelse med personlig udvikling, parforhold, menneskeforståelse, kommunikation og samarbejde, både i privaten og på arbejdspladsen.
Enneagram typologi
Enneagram typologi er en flere hundrede år gammel, dybtgående beskrivelse af 9 personlighedstyper – en kortlægning af menneskers dybtliggende motiver for det, de gør.
Enneagrammet i virksomheder og organisationer
Enneagrammet bruges af virksomheder og organisationer hvor viden om de 9 Enneagram typer er et unikt værktøj til at opnå motivation og peak performance i ledelse og teams, til teambuilding, stress – og konflikthåndtering, etc. Når en ledelse bruger de 9 typers styrker og udfordringer konstruktivt, optimeres medarbejderens peak performance.

Hvad kan du forvente

Du vil lære hvordan du bliver en bedre teamplayer, en bedre samarbejdspartner, mere fleksibel og rummelig i din omgang med andre og mere ansvarlig over for dit eget udgangspunkt.

Desuden kan du forvente:

 • Undervisning af Danmarks mest erfarne instruktørteam i hyggelige og fuldt opdaterede kursuslokaler.
 • En uddannelse bestående af teoretisk undervisning og praktiske øvelser
 • Fuld forplejning, som inkluderer morgenmad, friskbrygget kaffe, te, frugt, sodavand, frokostbuffet, kage og naturligvis Wi-Fi til dine devices
 • Networking med andre kursister


Efter kurser kan du forvente:

 • Dages kursusmateriale og en fyldt værktøjskasse, som du efterfølgende kan benytte i hverdagen som dit eget opslagsværk
 • Et elektronisk kursuscertifikat med bevis på dine nye kvalifikationer
 • Du bliver fordelskunde og kan opnå 15% på dit næste kursus, konference eller foredrag.
 • Du bliver medlem af vores kampagneprogram, som giver dig mulighed for at spare mange penge på kommende kurser, konferencer, uddannelser og foredrag.

 

Særlig praktisk inforamtion

Du vil på kurset få udleveret brugbart materiale, som du fremadrettet kan benytte som dit eget opslagsværk og værktøjskasse. Op til 3 måneder efter kurset har du mulighed for personlig sparring per e-mail, SMS eller telefon med din underviser.

Husk at medbringe egen PC/MAC.

Er du i tvivl om noget, så kontakt os på tlf. +45 5380 9004, eller skriv til os på kursus@kursus-kompagniet.dk – vi sidder klar til at hjælpe dig fra kl. 9.00-16.00.

 

Underviser

Underviser Michael Zenon er uddannet i kommunikation. Han er coach og har undervist i en årrække undervist i kommunikation, enneagrammet, motivation og ledelse.

Han har mere end 20 års erfaring med deltagere fra offentlige og private virksomheder fra dansk erhvervsliv.

Et par typiske udtalelser fra kursisters evalueringer:
”Michael har åbnet mine øjne og mine sanser, så jeg nu har fået forståelse for min måde at være i livet på. Han har givet mig en forståelse for, hvordan jeg kommunikerer og hvorfor jeg har haft de konflikter med mine kollegaer. Jeg har nu fået et redskab, der gør, at jeg bedre kan håndtere uenighederne på min arbejdsplads. Ennegrammet har givet mig en helt ny forståelse”.

”Michael er ganske ligetil og god til at formidle, så alle kan forstå. Hans undervisning er præget af han store viden og erfaring, som han leverer på en sjov og underholdende måde”.

”Michael gør nogle banale hverdagsproblemer enkle og ganske lige til at ændre på”.

”Michael forstår at gøre det komplicerede let at forstå og alle mine spørgsmål forstår han at forklare på en måde, så jeg ikke følte mig dum”.

Internt virksomhedsforløb

Vi designer interne virksomhedsforløb med udgangspunkt i de åbne forløb på vores hjemmeside samt specieldesignet Academy programs tilpasset virksomhedens ønsker og behov. Vores kompetente og erfarende undervisere kommer ud til et aftalt formøde på virksomhedens adresse – eller hvis ønskes et telefonmøde, hvor der vil være mulighed for at få afdækket specielle behov og interne procedurer samt fokusområder der skal lægges vægt på i forløbet.

Der vil være mulighed for sparring med underviser per telefon og e-mail op til 3 måneder efter endt forløb.

Se mere information her

Tilmelding til kurset

7.495 6.495 DKKEkskl. moms