Tilmeld nyhedsbrev
+45 22 60 11 70 info@kursuskompagniet.dk

STRESSKURSER

Længerevarende stress og psykisk sygdom er ansvarlig for op mod 45% af al fravær på de danske arbejdspladser. Virksomheder i dag har langt større fokus på forebyggelse af stress både, når det gælder medarbejdere og ledere.

For at lykkes med en god forebyggende stresshåndtering, er det nødvendigt, at du får en dybere viden og forstår den kompleksitet stress er, så du kan sikre arbejdsglæden, men også så du kan spotte – og hjælpe dine medarbejdere og kolleger, som udviser tegn på stressbelastninger. 

Det er også muligt at få skræddersyet et internt virksomhedsforløb, som tager udgangspunkt i netop jeres situation, behov og ønsker. 

LÆS MERE OM VORES VIRKSOMHEDSFORLØB
_____

Stresskurser – en investering i din virksomhed og dine medarbejderes velvære

Det er de færreste virksomheder, der kan se sig helt fri for stresssymptomer hos enkelte eller flere medarbejdere, og faktisk står det så slemt til, at længerevarende stress og psykisk sygdom står for 45% af danskernes fravær fra arbejdspladsen. Der er næsten tale om en folkesygdom, og effekten på virksomhedens bundlinje og, vigtigst af alt, medarbejdernes velvære, er til at tage og føle på. Af den grund er forebyggelse af stress – eksempelvis i form af stresskurser – helt enormt vigtigt, både for medarbejderens og virksomhedens skyld – det er simpelthen et spørgsmål både om økonomi og medarbejdertrivsel, og enhver krone brugt på et stressforebyggende kursus kan derfor ende med at være en særdeles god investering for virksomheden samt til stor gavn for medarbejderen.

Hvem henvender Kursus-Kompagniets stresskurser sig til?

Kurserne i stresshåndtering henvender sig til dig, der kan mærke begyndende stresssymptomer eller dig der har medarbejdere som udviser stresssymptomer, og ønsker at få redskaber til at bekæmpe stressen, inden den ’bider sig fast’.

Når du føler, at det er svært at finde tid og overskud til at nå dine opgaver, kan du risikere at blive ramt af stress. Dette kan i sidste ende bevirke, at du vil mangle både overskud, overblik og arbejdsglæde. Størstedelen af medarbejdere kan med fordel arbejde med at udvikle deres bevidsthed omkring deres stress, og af denne grund er ovenstående stresskurser relevante for ledere såvel som medarbejdere i alle slags virksomheder.

Stressen kan ligeledes ramme, uanset om du har været i arbejde i mange år, eller om du netop har påbegyndt dit professionelle liv. 

Stresskurser er derfor for alle, der ønsker at gardere sig mod risikoen for at blive stressramt, og du vil på kurserne få redskaber til at bearbejde den stress, du måtte opleve i din hverdag – eller hjælpe andre til at gøre det. Du vil derudover blive klogere på dine egne stress-triggers og lære teknikker, du kan bruge til at tøjle stressen.

Stresskurser for den enkelte medarbejder

Stresskurset udbydes som åbent kursus til den enkelte medarbejder. Her deltager kursisten på et hold i stresshåndtering med en række medarbejdere fra andre virksomheder, der døjer med lignende udfordringer og bekymringer. Her er der rig mulighed for at sparre med hinanden samt lære af hinandens erfaringer ift. stressforebyggelse og –håndtering. Derudover vil der være rigeligt med tid til, at du kan vende dine egne, særlige stressrelaterede udfordringer med underviseren. Dermed sikres du en bred indlæring af redskaberne til stresshåndtering.

Firmatilpassede stresskurser for hele afdelinger eller virksomheder

Stresskurset udbydes også som skræddersyet træning til den enkelte virksomhed eller afdeling. Ved denne slags undervisning tages der udgangspunkt i netop jeres situation, og der kan derfor tages hensyn til særlige udfordringer, jeres virksomhed måtte opleve med hensyn til stress, dette kan for eksempel være forebyggelse af stress under peak-perioder, forebyggelse af langsigtet stress, med videre.

Brug for sparring? Kontakt Kursus-kompagniet i dag!

Er du i tvivl om, hvilken løsning, der er den rigtige for din virksomhed, eller ønsker du anden vejledning, er du mere end velkommen til at kontakte os for sparring. Vi sidder klar til en uforpligtende dialog omkring jeres situation og bidrager hellere end gerne med at finde frem til den løsning, der er den helt rigtige for jer. Tag fat i os allerede i dag på tlf. nr. 22601170 eller på info@kursuskompagniet.dk.